Volledig scherm
Rocker Danny Lademacher signeert het schilderij dat Detmer Verburg (rechts) maakte van Herman Brood. © Tonny Presser © 2017

Schilderij Herman Brood geveild voor Getij in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Gerda Hopstaken is groot fan van Herman Brood. Dé aangewezen persoon om het schilderij te kopen dat kunstenaar Detmer Verburg maakte van haar idool. En dat deed ze dan ook, voor 250 euro.

Detmer Verburg heeft het schilderij geveild bij het concert van Dany Lademacher's Wild Romance, zondagmiddag in Café 't Slik in Bergen op Zoom.

De opbrengst gaat naar stichting Het Getij in Bergen op Zoom, die kankerpatiënten en hun naasten steunt en een ontmoetingsplaats biedt voor lotgenotencontact.

Bertina Rens van Swallow Ink Tattoo in de Steenbergsestraat was diep geraakt, toen de hele familie Withagen een tattoo kwam laten zetten als steunbetuiging aan hun nichtje Sofie dat aan kanker lijdt. ,,Allemaal een code in Romeinse cijfers die samen de familiestamboom vormen. Het is een hele hechte familie en Sofie is een supersterke meid die ondanks alle ellende ontzettend positief is.''

Schilderij

Een van de familieleden was Marijn Withagen van café 't Slik, de buurman van Bertina en haar vriend, kunstenaar en decorateur Detmer Verburg. Die besloot spontaan een schilderij te maken om dat voor een goed doel te veilen. Het schilderij past goed in de serie portretten die Verburg heeft gemaakt van overleden popsterren, zoals Jimi Hendrix, Bob Marley en Prince. ,,Ik heb Herman Brood een aantal keer ontmoet, een vreselijk aimabele vent en heel goed in wat hij deed'', zegt hij over de zanger en collega-kunstenaar.

Op aangeven van Marijn Withagen komt de opbrengst ten goede aan Het Getij. ,,Ik ben heel blij dat het schilderij bij een echte fan is terechtgekomen.

Rockers van Dany Lademacher's Wild Romance, de befaamde begeleidingsband van Herman Brood, hebben het schilderij voor het optreden in het café allemaal gesigneerd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom