Volledig scherm
Naast het kleine witte paaltje in het Jan Steenpad vond de politie tijdens onderzoek naar een schietincident vanochtend een huls. © Florence Imandt

Schietpartij Bergen op Zoom: 'Ik hoorde zo tegen vieren een hoop geschreeuw in een buitenlandse taal'

BERGEN OP ZOOM - Diverse omwonenden hebben de schoten gehoord die zondagochtend vroeg werden gelost in de buurt van het Jan Steenpad in Bergen op Zoom, een steegje dat de Antwerpsestraatweg met de Albert Cuijpstraat verbindt. 

,,Ik hoorde zo tegen vieren een hoop geschreeuw in een buitenlandse taal, van een man die woedend leek te zijn", zegt een buurtbewoonster. ,,Ik dacht 'o, er is zeker weer gedoe bij dat café hier verderop'. Toen klonk er een schot en werd het muisstil. Ik keek, maar zag niemand en toen heb ik 112 gebeld. Vervolgens werden nog twee schoten gelost. De politie kwam met vijf of zes wagens naar het Jan Steenpad en vond een huls bij dat paaltje."

Twee incidenten

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk bevestigt de vindplaats van de huls en spreekt van twee incidenten. ,,Er is een bedreiging geweest met een vuurwapen tegen een man die vervolgens weg kon fietsen. Die zal nog aangifte doen. En later werden schoten gelost. We weten nog niet wat het verband is tussen deze twee gebeurtenissen. Een motief kennen we nog niet. Misschien dat het buurtonderzoek van zondagochtend nog wat oplevert."

Overlast

Een verband met de loungebar aan de Antwerpsestraatweg,  zoals sommige omwonenden suggereren, is er vooralsnog niet, zegt de politie. Buurtbewoners ervaren in het weekend regelmatig overlast rond een uur of vier wanneer bezoekers naar huis gaan en worden dat zo langzamerhand 'kotsbeu'. ,,Vroeger was het een leuke zaak, met bruiloften en zo, maar de laatste twee jaar is het de verkeerde kant op gegaan. Heel veel grote auto's met Belgische en Franse kentekens, veel geruzie op straat. Nou ja, dan weet je het wel."

'Onterecht'

De uitbater van de loungebar vindt het onterecht dat zijn bedrijf in verband wordt gebracht met overlast. ,,Wij gaan in het weekend om 02.30 uur dicht en de meeste klanten gaan daarna gewoon naar huis. Misschien dat er nog eens iemand op straat staat na te praten, dat is met cafés in de stad ook zo."

Dat er auto's met buitenlandse kentekens parkeren, daarop heeft hij geen invloed, zegt hij. ,,Dat is ook niet verboden, parkeerplekken zijn openbaar. Uitspraken daarover suggereren wel dat wij met illegale zaken bezig zouden zijn. Dat is niet zo. De politie is hier weleens binnengevallen, maar kon helemaal niks vinden."

De eigenaar geeft aan dat hij twee jaar geleden móest overschakelen van feestzaal naar café/lounge. ,,Wij mochten van de gemeente niet meer als feestzaal fungeren vanwege de vergunning. We moesten overstappen en als café krijg je allerlei mensen binnen. Er komen hier ook veel Nederlanders."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsprijs
    Van het land

    Stadsprijs

    BERGEN OP ZOOM - Afgelopen vrijdag was een heel andere dag dan we gewend zijn. Hoewel we ’s ochtends nog gewoon in onze oude kleren op het bedrijf rondliepen, begon de middag met een bezoek aan de kapper om mijn haar op te steken. Toen Caroline en ik vervolgens allebei een galajurk aantrokken en make-up hadden opgedaan, was de metamorfose compleet. Caroline en ik mochten namens FrankenFruit naar het GoBoZ ondernemersgala. Voor de andere familieleden was de overgang van een heel jaar in ‘tuinkleren’, zoals wij dat noemen, naar galakleding iets te groot.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom