Volledig scherm
© Annette Stinenbosch

Scherm als lapmiddel vervallen geluidsscherm Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het vervallen geluidsscherm aan de kop van de Halsterseweg is inmiddels voorzien van een scherm met daarop een artists impression van het kunstwerk dat op die plek moet komen te staan. Wethouder Patrick van der Velden kondigde die maatregel vorige week al aan in antwoord op vragen van het CDA.

Het scherm is de partij een doorn in het oog. Toen onlangs een auto het ding ramde, waardoor het nog verder in verval raakte, vroeg fractievoorzitter Annette Stinenbosch of dat kunstwerk niet eerder geplaatst kon worden. Dat is volgens Van der Velden echter onmogelijk, omdat het nog wachten is op de nodige vergunningen. Die moeten in de loop van volgende maand rondkomen, het kunstwerk zou dan in april geplaatst kunnen worden.

Van der Velden: ,,We willen die periode overbruggen zonder al te veel aan het scherm te verspijkeren." In april maakt het geluidsscherm dan definitief plaats voor TussenStop, een kunstwerk van Gabriël Lester en Martine Vledder uit Amsterdam. De bewoners van de wijken Tuinwijk, Meilust en Noordgeest kozen dat in 2015 tot de beste oplossing.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom