Volledig scherm
PREMIUM
De ijsbaan in Bergen op Zoom heeft dit jaar een enorme doorzichtige overkapping zodat er droog geschaatst kan worden. Meer dan ooit nemen de piste en het horecadeel de Grote Markt in beslag. © Pix4Profs/Peter van trijen

Schaatskoorts in West-Brabant bij 12 graden boven nul

HOOGERHEIDE/BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - De temperaturen blijven voorlopig ruim boven nul, maar toch laait de schaatskoorts flink op. In Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen wordt druk gewerkt aan de opbouw van de kunstijsbanen die vanaf 8 december jong en oud weer vier weken ijsplezier bezorgen.

Op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide wordt de ijslaag geprepareerd van de baan die de stichting Evenementenplein vorig jaar heeft gekocht. ,,Daarvoor huurden we, maar nu is onze toekomst verzekerd”, zegt voorzitter Harry Beening.

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom