De ijsbaan in Bergen op Zoom heeft dit jaar een enorme doorzichtige overkapping zodat er droog geschaatst kan worden. Meer dan ooit nemen de piste en het horecadeel de Grote Markt in beslag.
Volledig scherm
PREMIUM
De ijsbaan in Bergen op Zoom heeft dit jaar een enorme doorzichtige overkapping zodat er droog geschaatst kan worden. Meer dan ooit nemen de piste en het horecadeel de Grote Markt in beslag. © Pix4Profs/Peter van trijen

Schaatskoorts in West-Brabant bij 12 graden boven nul

HOOGERHEIDE/BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - De temperaturen blijven voorlopig ruim boven nul, maar toch laait de schaatskoorts flink op. In Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen wordt druk gewerkt aan de opbouw van de kunstijsbanen die vanaf 8 december jong en oud weer vier weken ijsplezier bezorgen.

Op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide wordt de ijslaag geprepareerd van de baan die de stichting Evenementenplein vorig jaar heeft gekocht. ,,Daarvoor huurden we, maar nu is onze toekomst verzekerd”, zegt voorzitter Harry Beening.

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom