Volledig scherm
PREMIUM
De ijsbaan in Bergen op Zoom heeft dit jaar een enorme doorzichtige overkapping zodat er droog geschaatst kan worden. Meer dan ooit nemen de piste en het horecadeel de Grote Markt in beslag. © Pix4Profs/Peter van trijen

Schaatskoorts in West-Brabant bij 12 graden boven nul

HOOGERHEIDE/BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - De temperaturen blijven voorlopig ruim boven nul, maar toch laait de schaatskoorts flink op. In Bergen op Zoom, Hoogerheide en Steenbergen wordt druk gewerkt aan de opbouw van de kunstijsbanen die vanaf 8 december jong en oud weer vier weken ijsplezier bezorgen.

Op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide wordt de ijslaag geprepareerd van de baan die de stichting Evenementenplein vorig jaar heeft gekocht. ,,Daarvoor huurden we, maar nu is onze toekomst verzekerd”, zegt voorzitter Harry Beening.

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom