Volledig scherm
Een vertrouwd beeld: wateroverlast in parkeergarage Achter de Grote Markt zoals op deze archieffoto. © Ben Steffen

Scepsis over miljoenen voor parkeergarage Achter de Grote Markt in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Dat er iets moet gebeuren aan de lekkages en brandveiligheid van parkeergarage Achter de Grote Markt, daarover twijfelt niemand in de gemeenteraad. Maar de raad struikelt wel over de bijna drie miljoen euro die wethouder Patrick van der Velden er in wil steken.

,,Dat is gewoon ontiegelijk veel geld'', zegt Erik Verbogt, raadslid voor het CDA. De miljoenen die Van der Velden vraagt aan de gemeenteraad zijn niet alleen nodig voor het technisch in orde maken van de parkeergarage. Hij wil ook een nieuwe entree. In de Potterstraat. En hij wil het kantoor van Parkeerbeheer er onderbrengen. De entree van de garage verbeteren, er kentekenparkeren invoeren.

Vraagtekens

Daardoor loopt de teller flink op. En dat leidt tot scepsis bij een groot gedeelte van de gemeenteraad. ,,Gaan we dat geld er ooit nog uithalen'', meent Sahin Ergec van de PvdA. ,,Ik zet er grote vraagtekens bij.''

Alleen VVD en GBWP zijn het roerend met Van der Velden eens. Maar samen hebben ze geen meerderheid om de uitgave er door te drukken. Van der Velden erkent: het is veel geld. Maar, zegt: ,,De stad heeft een goede parkeergarage nodig die de aansluiting hervindt met het centrum.''

Entree

Achter de Grote Markt had een redelijke bezettingsgraad toen AH nog aan de Vlaszak zat. Daarna daalde het aantal gebruikers fors. De laatste tijd trekt het weer aan. Als mensen de in- en uitgang aan de Vlaszak gebruiken, voelen ze zich daar niet prettig, zegt Van der Velden. Bovendien is vanuit die entree de binnenstad ver te zoeken. Logischer is dat gebruikers via een nieuwe uitgang uitkomen op de Potterstraat en zo snel op de Grote Markt en omgeving zijn.

CDA

CDA-raadslid Verbogt denkt daar anders over. Zijn idee: de garage technisch opknappen is ok. Maar doe voor de rest niks. Zorg er alleen voor dat er vanuit de Penstraat een pad naar de huidige entree loopt dat van dezelfde bestrating als de rest van het centrum is voorzien. Zo worden Grote Markt en garage toch met elkaar verbonden. Een idee waar de BSD enthousiast over is. Maar waar de rest van de gemeenteraad nog even op moet kauwen.

Volgende week wordt duidelijk of Van der Velden de bijna drie miljoen krijgt. Of dat een meerderheid toch kiest voor de oplossing van Verbogt. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (56%)
  • nee (44%)
509 stemmen