Volledig scherm
Eén van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid. © ANP

Samenwerking Brabantse Wal gemeenten maakt glasvezel buitengebied mogelijk

HOOGERHEIDE - De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht onderzoeken samen de mogelijkheid van aanleg van glasvezel in het buitengebied. 

Onlangs is een gesprek geweest met Mabib, de Maatschappij voor Breedband Internet Brabant. Na de zomer inventariseert deze marktpartij hoeveel percelen een aansluiting wensen. Minimaal 55% van de percelen zijn nodig om daadwerkelijk aanleg te kunnen realiseren.

Taskforce
De provincie Noord-Brabant en de regio West-Brabant spraken eerder de ambitie uit om het buitengebied van alle gemeenten te voorzien van een glasvezelnetwerk. Sinds vorig jaar trekt een 
taskforce breedband dit traject voor de regio. Daarnaast voerden de afzonderlijke gemeenten oriënterende gesprekken met Mabib.

Gezamenlijke aanpak
De Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht, willen gezamenlijk een glasvezelnetwerk aanleggen. Er is afgesproken om daarbij samen te 
werken met Mabib

Mabib start naar verwachting na de zomer 2017 met de zogenaamde vraagbundeling. Dit is een onderzoek naar hoeveel percelen daadwerkelijk een glasvezelaansluiting wensen. Mabib legt het glasvezelnetwerk aan als minimaal 55% van de percelen een aansluiting wenst. Het netwerk wordt dan in het eerste kwartaal van 2018 aangelegd.

Eerste levensbehoefte
Wethouder Van der Velden, gemeente Bergen op Zoom: “Snel internet kun je tegenwoordig bijna zien als eerste levensbehoefte, ook voor wie in het buitengebied woont en werkt. Het glasvezelnetwerk biedt toegang tot internet en een heel scala aan (toekomstige) mogelijkheden en diensten. Het is mooi dat we door samen te werken aan voldoende aansluitingen kunnen komen. Glasvezel op de Brabantse Wal kan dus wel en snel!”

Lees ook: 'Maak werk van snel internet in buitengebied Bergen op Zoom'

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom