Volledig scherm
Bij de woning van Ismaeel Mohamed Hamid aan de Kruitweg in Steenbergen zijn maandagavond rond acht uur twee stenen door de ruit gegooid. © Florence Imandt

Ruiten ingegooid bij vluchtelingengezin in Steenbergen

STEENBERGEN - Bij de woning van Ismaeel Mohamed Hamid aan de Kruitweg in Steenbergen zijn maandagavond rond acht uur twee stenen door de ruit gegooid. De 35-jarige man, die oorspronkelijk uit Eritrea komt, zat samen met een vriendin en haar 15 maanden oude peuter in de woonkamer toen er twee bakstenen naar binnen werden gegooid.

Zijn televisie raakte zwaar beschadigd. „We zijn erg geschrokken. Ik begrijp niet waarom mensen zoiets doen. Ik weet ook niet wie het gedaan zou kunnen hebben. Ik ga met iedereen in de buurt goed om.”

Hij is nog naar buiten gerend, maar zag niemand meer. Hamid, die drie jaar in Nederland woont en sinds 2014 in Steenbergen weet niet of hij nog wel in Steenbergen wil blijven wonen.

„Dat is nu moeilijk te beslissen, maar ik denk dat ze in Steenbergen niet van asielzoekers houden.”

PvdA-fractievoorzitter Willem van den Berge en later ook burgemeester Joseph Vos spraken tijdens de raadsvergadering over vluchtelingen opvang hun afschuw uit over de aanval. Of er een direct verband is met de raadsbijeenkomst, is nog niet duidelijk.

Van de dader ontbreekt elk spoor.

Lees dinsdag veel meer in BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom