Volledig scherm
PREMIUM
Frederik Naedts van Natuurpunt kijkt naar het Stappersven, terwijl een graafmachine de strooisellaag in het gebied afschraapt. Rond het ven wordt nog meer geplagd en zal een aantal dennen worden geveld om ruimte te maken voor het water en de heide. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Ruimte voor hei, water en een uitkijktoren op Kalmthoutse Heide

KALMTHOUT - Meer groeikans voor de heide, hoger waterpeil in het Stappersven en een nieuwe uitkijktoren: in Grenspark Kalmthoutse Heide is maandag de slotfase van gestart van miljoenenproject Life Helvex.

Op de Verbindingsstraat die van Huijbergen naar Kalmthout dwars door het Grenspark loopt, worden de natuurgeluiden van schapen, runderen, vogels, kikkers en insecten doorgaans alleen verstoord door fluitende wandelaars of zoemende fietsbandjes.

  1. Een vakbeurs bezoeken was nooit mijn grootste hobby
    Van 't Land

    Een vakbeurs bezoeken was nooit mijn grootste hobby

    Deze week zat er tussen de post een uitnodiging voor een vakbeurs vollegrond. Voor ons is deze term duidelijk, maar misschien niet voor iedereen. Dus voor de zekerheid leg ik het even uit. Vollegrond wil zeggen dat groenten en zacht fruit, zoals aardbeien, in de volle grond geteeld worden, dus niet in een kas. Het kan zijn dat er folie of acryldoek overheen wordt gelegd om de oogst te vervroegen, maar dat is hooguit tijdelijk.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom