Volledig scherm
© Politie Zeeland-West-Brabant

Ruim 8.000 hennepplanten geruimd in West-Brabant, kwekerij in Roosendaalse kinderkamer

WEST-BRABANT - Tijdens een hennepruimdag zijn woensdag hennepteams in verschillende West-Brabantse panden binnengevallen. Op basis van tips en recherchewerk werden in totaal acht kwekerijen en drogerijen ontruimd in Dinteloord, Oudenbosch, Roosendaal, Sint Willebrord, Breda en Etten-Leur.

In totaal werden deze dag zo'n 8.200 hennepstekjes en planten in beslag genomen en vernietigd. Er werden acht verdachten aangehouden. De gemeenten worden van het aantreffen van de kwekerijen op de hoogte gebracht, zodat zij de panden tijdelijk kunnen sluiten als ze dat willen.

In Dinteloord werden twee kwekerijen aangetroffen. In een schuur aan de Zuidlangeweg werden door de politie 7.527 hennepstekjes in beslag genomen en vernietigd. In een woning aan de Witte de Withstraat troffen agenten 52 planten aan. Ook deze zijn, samen met de kweekapparatuur, vernietigd.

Aan de Spuilaan in Oudenbosch werd een kwekerij met 344 hennepplanten aangetroffen en geruimd en in de Coornhertlaan in Roosendaal troffen agenten een kwekerij met 161 planten aan. Dit was de enige locatie waar de stroom niet illegaal afgetapt werd, bij de rest van de kwekerijen krijgen de eigenaars nog een naheffing van de energiemaatschappij en ook wordt aangifte van diefstal gedaan. In Sint Willebrord werden in een woning aan de Valkendonk 66 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd.

Kweekruimtes in Roosendaalse kinderkamer
In een woning aan het Jordaensplein in Roosendaal werden twee kweekruimtes aangetroffen (waarvan een in een kinderkamer). In de woning werd door agenten niet alleen hennep en apparatuur om een kwekerij mee in stand te houden aangetroffen, maar ook een vuurwapen. Alle spullen zijn in beslag genomen.

In een woning aan de Wensel Cobergherstraat in Breda werden 44 planten in beslag genomen. In een woning aan de Waldhoornlaan in Etten Leur werd door de agenten ontdekt dat er eerder een kwekerij had gezeten en in een bedrijfspand aan het Spinveld in Breda troffen de agenten een hennepdrogerij aan. Alle apparatuur en planten zijn vernietigd.

Volledig scherm
© Politie Zeeland-West-Brabant

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom