Drukte bij de teststraat naast de Bergse Moskee El Feth. Daar werden donderdag en vrijdag zo'n 450 mensen getest op het coronavirus; 50 mensen bleken dat ook echt te hebben.
Volledig scherm
Drukte bij de teststraat naast de Bergse Moskee El Feth. Daar werden donderdag en vrijdag zo'n 450 mensen getest op het coronavirus; 50 mensen bleken dat ook echt te hebben. © Beeld Werkt

Ruim 100 nieuwe besmettingen in iets meer dan een week: Bergen op Zoom trekt de teugels aan

UPDATEBERGEN OP ZOOM - In de mobiele teststraat die deze week in Bergen op Zoom stond, zijn 50 mensen positief getest op corona. Die besmettingen komen nog bovenop de 54 Bergse besmettingen die deze week al waren geteld in GGD-teststraten elders. De gemeente wil de teugels snel aantrekken om de verspreiding van het virus af te remmen.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom