Volledig scherm
De jeu de boulesbaan bij MFC De Biezen is zo'n succes dat er behoefte is aan drie nieuwe banen. Het Woensdrechtse college gaat akkoord met de aanleg, de kosten van ruim 10 mille komen uit het reservebudget van het Dorpsplatform Putte. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Ruim 10 mille voor drie extra jeu de boulesbanen in Putte

PUTTE - Het verzoek van Dorpsplatform Putte, KBO Putte en MFC De Biezen voor drie extra jeu de boulesbanen wordt door het Woensdrechtse college ingewilligd. Het plan kost 10.147 euro.

Naar een idee van Theo Rasenberg van het Dorpsplatform werd in 2017 een baan aangelegd naast De Biezen. Ruim 20 spelers trekken daar elke woensdag heen, ook mensen uit omliggende plaatsen, onder wie een aantal Belgen. Vanwege het succes en de bijbehorende drukte wordt er ook op een aanpalend grasveld gespeeld, maar om lid te worden van de Nederlandse Jeu de Boules Bond zijn drie nieuwe banen nodig. 

‘Sociale en sportieve meerwaarde’

De kosten van ruim 10 mille komen uit het reservebudget voor het Putse Dorpsplatform. De betrokkenen helpen binnenkort bij de aanleg en doen zelf het onderhoud. ,,Mooi dat dit initiatief zo uit zijn jasje is gegroeid", vindt wethouder Jeffrey van Agtmaal. ,,De banen hebben sportieve en sociale meerwaarde.”

Alle dorpsplatform in de gemeente Woensdrecht hebben een reservebudget van 75.000 euro toegewezen gekregen waaruit lokale initiatieven bekostigd kunnen worden, mits er een goed onderbouwd verzoek wordt ingediend dat door het college wordt goedgekeurd.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom