Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdingang Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom. © Chris van Klinken / Pix4Profs

‘Roosendaal geen interesse in gezamenlijke zoektocht naar nieuwe locatie Bravis’

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geprobeerd de gemeente Roosendaal te bewegen samen te kijken naar een plek voor het nieuwe Bravis ziekenhuis. Roosendaal toonde daarvoor geen interesse. 

Dat stelde wethouder Patrick van der Velden van Bergen op Zoom gisteren tijdens een informatieve bijeenkomst van de Bergse gemeenteraad over de toekomst van het Bravis ziekenhuis. ,,Wij hebben een locatie op het oog waarvan wij denken dat die voor beide gemeenten te accepteren is", verduidelijkte Van der Velden. ,,Die locatie hebben wij alsnog ingediend, maar zonder de steun van Roosendaal.” Het is één van de drie nieuwbouw locaties voor het ziekenhuis die Bergen op Zoom heeft aangeboden aan Bravis. Logischerwijs gaat het hierbij om een plek tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. De kans dat Roosendaal een locatie dicht bij Bergen op Zoom zal accepteren is klein.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom