Volledig scherm
© Thinkstock

Rondweg-Oost bij Steenbergen op de schop

STEENBERGEN - De werkzaamheden aan de Rondweg-Oost bij Steenbergen, de voormalige N259, zijn in volle gang. De weg krijgt nieuw asfalt, de twee rotondes een opknapbeurt en het fietspad wordt doorgetrokken.

De weg tussen de Franseweg en de Nassaulaan blijft een 80-kilometerweg. Met aan de Steenbergse kant straks een verlicht fietspad, zodat een directe verbinding ontstaat tussen Halsteren Dinteloord. Nu moet fietsverkeer tussen Halsteren en Dinteloord nog dwars door Steenbergen of via Welberg rijden. Voor de aanleg van het fietspad, een ontbrekende schakel in het regionaal fietsroutenetwerk, is subsidie verstrekt door de provincie.

Asfalt 

De Rondweg Oost, waarvan het wegdek nu bestaat uit betonplaten, krijgt asfalt. Tegelijkertijd pakt uitvoerder KWS Infra uit Roosendaal de twee rotondes aan. Ook het viaduct krijgt een opknapbeurt. De werkzaamheden zijn in drie fases verdeeld. De eerste is nu in volle gang. Volgende maand starten de werkzaamheden vanaf de rotonde aan de Franseweg. Het laatste traject is dat vanaf de Watertoren.

Omleiding

KWS Infra heeft de werkzaamheden zodanig gepland dat scholieren die met de bus reizen zo min mogelijk vertraging oplopen. Momenteel is een omleidingsroutes ingesteld via de Franseweg en Molenweg. Verkeer vanuit Dinteloord verlaat via de oprit bij Welberg Rondweg Oost. Voor fase twee en drie loopt de omleiding via de A4 en de N257. Als de werkzaamheden volgens schema verlopen, wordt de weg deze zomer opgeleverd.

Bewoners zijn voorafgaand aan de werkzaamheden nauw betrokken bij de herinrichting van de voormalige N-weg. Met de aanleg van een fietspad komt voor veel Steenbergenaren een langgekoesterde wens uit.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom