De organisatoren van de koers, van links naar rechts: Bas den Ouden, Wouter Wilting en Dennis Mijnsbergen.
Volledig scherm
De organisatoren van de koers, van links naar rechts: Bas den Ouden, Wouter Wilting en Dennis Mijnsbergen. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Ronde van Bergen wil de fanatieke wielertoerist kennis laten maken met een échte koers

BERGEN OP ZOOM - Wielertoeristen die een keer een echte koers willen rijden, kunnen dat zondag tijdens de tweede Studiovélo-wielerronde van Bergen op Zoom. Een licentie is niet nodig. BWF-renners maken kans op het kampioenschap.

Quote

Het idee achter een vliegende start is dat minder ervaren renners ook een kans krijgen

Dennis Mijnsbergen, organisator

Met het openstellen voor alle categorieën, wil organisator Dennis Mijnsbergen van wielercomité Bergen op Zoom de koers voor een breed publiek toegankelijk maken. ,,Juist de iets fanatiekere wielertoerist willen we hier aan de start zien. Dit is dé kans om kennis te maken met een echte koers.”

Aan de start van de Bergse koers verschijnen zondag drie categorieën renners. De 50+ categorie gaat om 10.30 uur van start. De 50- categorie om klokslag 12.00 uur. Beiden rijden 50 kilometer en vertrekken achter de auto. Het idee achter een vliegende start is dat minder ervaren renners ook een kans krijgen, legt Mijnsbergen uit.

Volle bak

,,Bij een reguliere koers gaan ervaren renners meteen volle bak. Ben je dat niet gewend, dan lig je er hetzelfde rondje nog af. Achter de wagen willen we dat voorkomen. Dat werkte vorig jaar ook goed.” De A-amateurs maken een reguliere start en vertrekken om 13.30 als laatste. Start en finish zijn, net als vorig jaar, bij hostel StayOkay aan de Boslustweg.

Daar rijden de coureurs rondjes van 4,8 kilometer. Renners met een licentie van de Brabantse Wielerfederatie maken deze ronde kans op het BWF-kampioenschap.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 9.30 uur bij StayOkay. Toeschouwers kunnen vanaf het terras de koers volgen. Ook is er een fietsenmarkt aanwezig. Deelname: 7 euro met licentie, 12 euro zonder. Een deel van de opbrengst gaat naar KWF kankerbestrijding.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom