Volledig scherm
© Thinkstock/Politie

Roncalli geschokt door vermissing meisjes: 'Het zijn rustige en lieve leerlingen'

BERGEN OP ZOOM - Op de Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom is geschokt gereageerd op de vermissing van de 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs. De havoleerlingen zitten bij elkaar in de klas en doen dit jaar eindexamen.

Rector Ludo Heesters: „Dit heeft ons allemaal zeer verbaasd. De meisjes hadden, voor zover dat ons bekend is, geen problemen. Het zijn rustige, lieve leerlingen.”

Volgens Heesters doet de recherche ook onderzoek op de Roncallischool. „De politie voert gesprekken met de leerlingen. Dat gebeurt in overleg met ons en na toestemming van de ouders van de kinderen. Ik kan daar verder niets over zeggen. Persoonlijk heb ik mij niet bemoeid met de eventuele motieven van de meisjes, mochten die bekend zijn bij andere leerlingen. Dat is nu een zaak van de politie."

"We hebben als schoolleiding uiteraard wel gecommuniceerd met de leerlingen. Dit maakt zeer veel los. Laten we hopen dat snel weer terecht zijn. Onze gedachten gaan ondertussen uit naar de bezorgde ouders.”

Zoektocht
Bij de politie zijn vrijdag drie tips binnengekomen. Volgens de laatste aanwijzingen van de politie zijn de tieners in Marbella, dat ongeveer 60 kilometer van Malaga vandaan ligt. Naar deze Spaanse stad zijn de meiden dinsdagmiddag gevlogen vanaf Eindhoven. In Marbella en omgeving is de Spaanse politie op zoek naar de meisjes.

Ook de vaders van Femke en Sam zijn afgereisd naar Spanje en helpen actief mee bij het terugvinden van hun dochters. Het opsporingsbericht wordt in het zuiden van Spanje al honderden keren gedeeld op social media.

Geen telefoons bij
De meisjes hebben hun telefoons en laptops thuisgelaten. Iets wat de familie verontrust. De telefoons hebben ze dinsdag bij een andere vriendin achtergelaten.

De politie spreekt ondanks de onrust nog niet van een 'urgente vermissing'. De twee hebben hun telefoon en laptop waarschijnlijk expres thuisgelaten om niet getraceerd te worden. Er wordt niet gedacht aan criminele bemoeienis.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom