Ronald (17) mag een paar keer in de week meehelpen in de keuken van gesloten jeugdinstelling Via Almata in Ossendrecht. Medewerksters Jeanne Vriens (l.) en Yvonne van Kraanen zijn blij met de extra handjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald (17) mag een paar keer in de week meehelpen in de keuken van gesloten jeugdinstelling Via Almata in Ossendrecht. Medewerksters Jeanne Vriens (l.) en Yvonne van Kraanen zijn blij met de extra handjes. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Ronald (17) krijgt in jeugdinstelling Ossendrecht zijn leven weer op de rails: ’Ik deed domme dingen. Mijn moeder was er helemaal klaar mee’

ReportageOSSENDRECHT - Het boeide Ronald allemaal niet meer. Zijn jonge leven was hangen op straat, geen doel, wel ‘verkeerde vrienden’, zegt hij zelf. ,,Ik deed domme dingen. Zat aan de drugs. Wiet, harddrugs. Ook wel criminele dingen.”

  1. Hoe gesloten jeugdzorg met minder geld betere resultaten boekt, minister bezoekt Via Almata Ossendrecht
    PREMIUM

    Hoe gesloten jeugdzorg met minder geld betere resultaten boekt, minister bezoekt Via Almata Ossend­recht

    OSSENDRECHT - Soms gaat het niet anders: jongeren met zoveel gedragsproblemen en in de knoop met zichzelf dat gesloten jeugdzorg onvermijdelijk is. Abram, net 16 jaar, maakte er op een open internaat zo'n potje van dat hij vier maanden geleden met een machtiging van de kinderrechter in de gesloten behandeling van Via Almata in Ossendrecht is geplaatst. Maar daar weten ze ook: oost west, thuis best.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom