Techniek is belangrijk voor innovaties in de zorg. Bijvoorbeeld: een zorgrobot die vragen van patiënten kan beantwoorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Techniek is belangrijk voor innovaties in de zorg. Bijvoorbeeld: een zorgrobot die vragen van patiënten kan beantwoorden. © Pix4Profs / Peter van Trijen

Robots en reanimatiepoppen tonen hoe belangrijk techniek in de zorg is: ‘Hierin ligt de toekomst’

ROOSENDAAL - ‘Dank je wel’, zegt Fleur Holthuizen tegen een schattig uitziende robot die fier op een bureau staat in het midden van een klaslokaal. De robot denkt even, zakt dan galant door zijn knieën en zegt: ‘Graag gedaan’. Een scene uit een futuristische Pixarfilm? Nee, een workshop zorg en techniek ter ere van Sterk Techniekonderwijs op Curio.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom