Het Catharina-complex staat al jaren dichtgetimmerd. Zorginstelling tanteLouise wil het slopen ten bate van nieuwe zorgwoningen, de gemeente staat daar achter. Maar erfgoedbewakers vinden dat de gemeente 't Ketrientje tot monument moet verklaren. Maandag stonden de partijen tegenover elkaar voor de bezwaarcommissie, de impasse duurt voorlopig voort.
Volledig scherm
Het Catharina-complex staat al jaren dichtgetimmerd. Zorginstelling tanteLouise wil het slopen ten bate van nieuwe zorgwoningen, de gemeente staat daar achter. Maar erfgoedbewakers vinden dat de gemeente 't Ketrientje tot monument moet verklaren. Maandag stonden de partijen tegenover elkaar voor de bezwaarcommissie, de impasse duurt voorlopig voort. © archieffoto Pix4Profs/Tonny Presser

Rivalen oog in oog in gevoelige kwestie Ketrientje: wel of geen monument?

BERGEN OP ZOOM - Moet ‘t Ketrientje nu wel of geen monument worden? Het Bergse college oordeelde van niet, maar voorstanders van behoud van het bejaardenhuis uit 1929 uitten maandag felle kritiek op dat besluit en op tanteLouise, dat er 260 zorgappartementen wil bouwen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom