Volledig scherm
PREMIUM
Dinsdagavond was in café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat in Halsteren de ‘rippetisie van het nuuwe liejke’. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Rippeteren voor het nuuwe Alters liejke

HALSTEREN - Terwijl in het Krabbegat de vastenavendvierders al weken reikhalzend uitkijken naar het nieuwe vastenavendliedje dat tijdens het Neuzebal op zaterdag 1 februari wordt gepresenteerd, wordt het nieuwe vastelaovedliedje van Altere al vanaf december op straat gefloten. ,,Wij doe het anders dan in Bergen”, zegt Corné van Aert, de secretaris van de Stichting Alterse Carnaval (SAC). 

,,Wij sturen bladmuziek van het liedje eind november, begin december naar dweilbands en andere muziekgezelschappen zodat ze alvast kunnen repeteren.” De officiële presentatie van het liedje is altijd tijdens het Openingsbal/Kadetjesbal, dat op zondag 2 februari in het Leut ‘ol (Ontmoetingscentrum De Wittenhorst) wordt gehouden. Dinsdagavond was in café-zaal Tivoli aan Dorpsstraat in Halsteren de ‘rippetisie van het nuuwe liejke’. Dat wordt altijd gedaan tijdens een repetitieavond van de plaatselijke harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid. Ook de nieuwe prins Ambrosio X ( Nathan van Kaam) was daar bij aanwezig. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom