Volledig scherm

Rijkswaterstaat verkoopt overbodige grond langs A4

STEENBERGEN / BERGEN OP ZOOM - Rijkswaterstaat (RWS) verkoopt twintig kavels in de gemeente Steenbergen en Bergen op Zoom. Het gaat om stukken grond langs de A4 die RWS jaren geleden heeft gekocht, voor de uitbreiding van de snelweg tussen Dinteloord en Bergen op Zoom.

Voor de aanleg daarvan moest de overheid heel wat grond kopen. Grond waarop boerderijen, woningen, schuren, waterbassins of kassen stonden, bijvoorbeeld. Maar ook vele hectares onbebouwde grond zijn toen opgekocht door RWS. Dat ging overigens niet altijd zonder slag of stoot. Bij een aantal percelen moest RWS een onteigeningsprocedure starten, omdat de eigenaren niet meewerkten.

Niet al het grond bleek ook nodig te zijn. Nu, twee jaar na de oplevering van de A4, blijkt RWS in Steenbergen en Bergen op Zoom nog heel wat grond in bezit te hebben, dat niet meer nodig is. Daarom gaat het in de verkoop.

Het gaat om twintig percelen (zie kaartje) die allemaal zijn bedoeld voor agrarisch gebruik. Onder andere bij de Zuidzeedijk in Dinteloord, de Steenbergseweg in Lepelstraat en de Molenweg in Steenbergen. De kavels varïeren in oppervlakte van 0,3 hectare tot en met zestien hectare.

De kavels zijn te herkennen aan een verkoopbord van het Rijksvastgoedbedrijf. Bezichtigen kan op eigen gelegenheid, een afspraak is niet nodig. Daarna kunnen belangstellenden via biedboek.nl bieden op de stukken grond. Dat kan tot half maart 2017. Een week later moet bekend zijn wie welk stukje grond krijgt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom