File op de snelweg A58 richting Vlissingen ter hoogte van Rilland.
Volledig scherm
File op de snelweg A58 richting Vlissingen ter hoogte van Rilland. © Johan van der Heijden

Rijbaan A58 tussen Bergen op Zoom en Vlissingen weer vrij

UPDATEBERGEN OP ZOOM - Brabanders die een bezoek willen brengen aan de Zeeuwse stranden moesten donderdagochtend op de A58 rekening houden met flinke vertraging. Door een ongeluk was de rijbaan enige tijd dicht en liep de vertraging op tot een uur. Inmiddels is de rijbaan weer vrij.

Wat zich precies op de weg heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Het ongeluk zorgt er in ieder geval voor dat de rijbaan richting Vlissingen dicht is. Verkeer naar Zeeland wordt over de vluchtstrook geleid.

Dat zorgt voor flinke vertraging. Rond 11.30 uur laat de ANWB weten dat automobilisten er rekening mee moeten houden dat ze een uur in de file staan. Een half uur later was de vertraging nog maar een kwartier.

Kort na de middag werd de weg weer vrijgegeven. Op sommige stukken van de A58 bleef het wel druk met hier en daar langzaam rijdend verkeer tot gevolg.

Zomers weer

Niet alleen op de A58 is het druk. Op meer wegen naar of in Zeeland is het aanschuiven. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het zomerse weer deze Hemelvaartsdag. Veel mensen zoeken het strand op om zich te vermaken en om wat verkoeling te zoeken.

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom