Volledig scherm
18-04-2019 - Steenbergen - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann - Wegafsluiting Rietveen Steenbergen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Rietveen in Steenbergen vanaf nu doodlopende straat

STEENBERGEN - Een kraan plaatste vanmiddag gele blokken aan het Rietveen in Steenbergen, langs de kant van het Kwartier. Het gevolg? Een doodlopende straat. Bewoner Peter Prins zette zich hiervoor in, om de verkeersoverlast te beperken.

Prins kreeg in 2016 een enquête van de gemeente, die zich focuste op de ouderen in de gemeente. Hij  verzamelde handtekeningen en ging het gesprek aan met de gemeente. Prins stoorde zich vooral aan de hoge snelheid in het Rietveen, dat eigenlijk een woonerf is.  ,,75% van de bewoners gaf aan iets te willen doen aan deze problemen.” 

Meer rust en lagere snelheid

Hij gaf de bewoners daarna de keuze wat ze wilden doen tegen de verkeersoverlast. Tweederde van de bewoners van het Rietveen koos voor het afsluiten van de straat langs een kant. Dat is dus gisteren gebeurd. ,,Ik ben er hartstikke blij mee. ,Ik hoop dat het meer rust gaat brengen en dat er minder hard gereden wordt", aldus Prins. 

Quote

Ik kom nu vaak ogen te kort

Denise Mulder, bewoonster

Bewoonster Denise Mulder reageert ook enthousiast op het initiatief. ,,Veel mensen rijden hier veel te hard. Het is ook druk, veel mensen parkeren op de stoep. Als ik buiten loop met mijn kinderen en  de hond, kom ik vaak ogen te kort.” 

‘Wij voorzien meer problemen’ 

Maar niet iedereen is blij met de afsluiting. Ron Jansen woont aan het Kwartier en is bang dat de overlast in die straat dan weer zal toenemen. ,,Wij vrezen dat de parkeerdrukte zal toenemen en dat de straat daardoor nog smaller wordt. Wij voorzien meer problemen dan dat het iets gaat oplossen. Wij balen ook dat we niet geïnformeerd zijn en niet mee hebben kunnen denken.”

Er kwam vanmiddag ook  nog een bewoner van een ander woonerf aan de wethouder vragen of dat ook afgesloten kon worden. ,,Als mensen aangeven dat ze dat willen, kijken wij daar serieus naar. Wij zijn blij met dit soort initiatieven", aldus wethouder Wilma Baartmans. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom