Rien Ruijten is overleden
Volledig scherm
Rien Ruijten is overleden

Rien Ruijten, icoon van SC Kruisland, overleden

KRUISLAND - Hij was het icoon van de club. Rien Ruijten en SC Kruisland hoorden bij elkaar, als de bal en het net. Ruijten overleed zaterdag, 70 jaar jong. 

De geboren Kruislander was zowat 60 jaar bij de vereniging betrokken. Als voetballer was hij geen hoogvlieger. Het eerste elftal was voor hem te hoog gegrepen, op wat bescheiden optredens in de hoofdmacht na. Ruijten werd een bekende in de West-Brabantse voetbalwereld als bestuurder van de club. Lang was hij secretaris en ook lette hij als penningsmeester op de centen. Maar ook als vlagger en verzorger maakte Ruijten zich verdienstelijk. 

Gastheer

De laatste jaren oefende Ruijten geen officiële functies meer uit. Wel bleef hij gastheer van de club. In de bestuurskamer ontving hij bezoekende verenigingen, scheidsrechters en pers op de hem kenmerkende wijze: hartelijk, vol warmte en met veel toewijding. Ook bleef hij het aanspreekpunt voor iedereen. De kantine van de voetbalclub voelde voor hem als een tweede huiskamer. Ruijten kwam uit een hecht Kruisland gezin en was de oudste van zes kinderen. 

Lintje

Zijn werkzame leven speelde zich grotendeels bij Philips Roosendaal af. Hij werkte er 40 jaar, in met name administratieve functies. In 2010 werd Ruijten bij de sportverkiezingen in de gemeente Steenbergen uitgeroepen tot sportanimator. Ook werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ruijten was al geruime tijd ziek. Zijn afscheidsdienst vindt komende vrijdag om 15.00 uur plaats in de aula De Drie Zwanen van crematorium Zegstede in Roosendaal.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom