Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Restaurant Rijk der Vitaminen in Oud-Vossemeer op zoek naar nieuwe chef-kok

OUD-VOSSEMEER - Brasserie Rijk der Vitaminen in Oud-Vossemeer is per direct op zoek naar een nieuwe uitbater. Eigenaar Alex van der Harst enerzijds en chef-kok Dennis de Heer en gastvrouw Marie-Ellen Schroevers anderzijds zijn uit elkaar gegaan 'wegens verschillen van inzicht'.

,,De twee zijn zondag met de noorderzon vertrokken", vertelt Van der Harst. Hij is  zijn emoties net weer de baas. ,,Om een uur of vijf waren ze ineens weg. Terwijl er nota bene klanten aankwamen!"

Het jonge stel had zich in Sint Annaland gevestigd om per 1 januari 2017 het restaurant aan de Hollaereweg te runnen. Daarvoor deed Van der Harst, die het door hemzelf gebouwde etablissement in juli 2015 opende, een stapje terug.

Vorige week werd het het ondernemerspaar te veel.  ,,We werken dit weekend nog en dan gaan we weg, ander werk zoeken", liet een gedeprimeerde De Heer toen weten. Aanleiding was de vastlegging van alle wensen door partijen. Dat kostte veel tijd en dat irriteerde het paar. 

Van der Harst vindt het bijzonder jammer. ,,Het begon echt al lekker te lopen. Zonde dat het zo heeft moeten aflopen, want het stel was enthousiast."

Van der Harst zegt dat gebrek aan ondernemerservaring ook een rol speelde, maar dat er geen ruzie in het spel is. ,,Er is alweer een nacht overheen gegaan. We hebben begrip voor elkaar." Hij is nu in allerijl aan het zoeken naar een nieuwe uitbater voor het  Rijk der Vitaminen. ,,Tot die tijd werk ik met uitzendkrachten in de keuken. Sluiten is er zeker niet bij."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom