Volledig scherm
PREMIUM
Wouwsestraatweg 1974, restaurant De Bloemkool. Foto uit het West-Brabants Archief © Dick de Boer/Collectie West-Brabants Archief

Restaurant de Bloemkool sluit. ‘Er verdwijnt een stukje Bergs erfgoed’

BERGEN OP ZOOM - Restaurant De Bloemkool zou volgend jaar zestig jaar van de familie Bosters zijn. Marieke Bosters is sinds januari dit jaar bezig geweest met de overname van het restaurant van haar broer Toon, maar heeft moeten concluderen dat het niet lukt. ,,Het was niet meer rendabel.”

Quote

Ik ben dus nooit eigenaar geweest en ben dat nog steeds niet

Marieke Bosters, restaurant De Bloemkool

Toon vroeg zijn zus Marieke Bosters vorig jaar of ze restaurant De Bloemkool aan de Wouwsestraat wilde overnemen. ,,Zodat De Bloemkool zou blijven bestaan. Vanaf januari dit jaar ben ik bezig geweest met de overname. Ik ben dus nooit eigenaar geweest en ben dat nog steeds niet”, vertelt Marieke aan een tafel in het restaurant.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom