Restaurant Bij de Pastorij in Hoogerheide geopend: ook bierproeflokaal in pand

VIDEOHOOGERHEIDE - Er was veel belangstelling voor de opening van restaurant Bij de Pastorij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Burgemeester Steven Adriaansen opende de zaak vrijdagmiddag samen met eigenaar Ruud de Weert.

De twee knipten een lint door onder toeziend oog van tientallen gasten.Voordat dit lint werd doorgeknipt werden de bezoekers welkom geheten in twee verwarmde tenten die voor het opgeknapte pand stonden. Restauranteigenaar Ruud de Weert bedankte in een toespraak familie, vrienden en andere mensen die hebben bijgedragen aan de transformatie van de oude pastoriewoning naar stijlvol restaurant.

Burgemeester Steven Adriaansen feliciteerde De Weert namens het gemeentebestuur. “Ruud kreeg de sleutel op 3 oktober, het is nu 1 december. Moet je nagaan hoeveel er is gepresteerd in korte tijd. Dat getuigt in ieder geval van echt ondernemerschap. Wat dat betreft denk ik dat het een heel succesvolle zaak wordt. De gemeente Woensdrecht mag bijzonder trots zijn op dit mooie restaurant”, aldus Adriaansen.

Tientallen gasten feliciteerden de ervaren horecaman, en bekeken het resultaat van de korte maar ingrijpende verbouwing. “Prachtig! Een waanzinnig pand”, zei Maike Vermeulen. “Het interieur straalt sfeer, warmte en gezelligheid uit. Ik denk dat we heel vaak komen borrelen en dineren hier.” Martin van Duijn was zelf betrokken bij de verbouwing van het pand. “Ik kwam hier regelmatig en zag het steeds mooier worden. Ik gun Ruud een leuke tijd en natuurlijk een goede omzet”, zei Van Duijn.

De 37-jarige Ruud de Weert was zichtbaar onder de indruk van de grote belangstelling. “Het is een heel vreemd, maar goed gevoel. Ik ben ontzettend trost dat we nu lekker aan de slag kunnen”, reageerde hij. Bij de Pastorij ligt letterlijk naast de kerk in Hoogerheide en heeft tot 2004 dienst gedaan als pastorie. Het restaurant is zeven dagen in de week geopend voor lunch, borrel en diner. Naast het restaurant met twee ruimtes is er ook een bierproeflokaal waar meer dan 100 speciaalbieren te verkrijgen zijn.

Volledig scherm
Opening restaurant De Pastorij in Hoogerheide. © Vincent Krijtenbrug
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom