Josien en Rens Franken stoppen na zeventien jaar bij café De Grote Slok.
Volledig scherm
PREMIUM
Josien en Rens Franken stoppen na zeventien jaar bij café De Grote Slok. © Pix4Profs/Tonny Presser

Rens en Josien na 17 jaar uit café De Grote Slok: ‘Een afscheid zonder afscheid’

Grand-café De Grote Slok, een van de kleinste cafeetjes van Bergen op Zoom, gaat over in andere handen. Rens (68) en Josien (66) Franken geven het stokje na zeventien jaar door aan Ad en Monique van Oorschot. Nieuwe uitbaters, maar de inrichting blijft hetzelfde. 

,,Alleen de grote kassa achter de toog nemen we mee. Die hadden we al in Tapperij de Kroon”, vertelt Josien. Dat is waar het horeca-avontuur voor het echtpaar Franken 34 jaar geleden begon. Met recht een avontuur, beiden hadden geen enkele ervaring. Rens werkte al jaren bij de Amro-bank en Josien in de zorg bij ‘t Ketrientje.

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom