Volledig scherm
PREMIUM
Het college van Bergen op Zoom wil met de gemeenteraad de huisvesting van arbeidsmigranten onder de loep nemen om tot nieuw beleid te komen. In de tussentijd worden initiatieven voor joblodges ‘on hold’ gezet: de ijskast in dus. © Thinkstock

Rem op Bergse joblodges, college wil ander beleid arbeidsmigranten

BERGEN OP ZOOM - De huisvesting van arbeidsmigranten is zo'n heet hangijzer dat het Bergse college samen met de raad nieuw beleid wil formuleren. Intussen gaan alle initiatieven voor joblodges, waarvan omwonenden overlast vrezen, de ijskast in. Lastig is dat een al getoetst verzoek van Hopmans Wonen voor zo'n lodge aan de Brechterhoeflaan past binnen de huidige regels.

Door vragen van D66, SP, Lijst Linssen en GBWP en weerstand onder de bevolking voelen B en W de spanning tussen de huisvestingsopgave en het vinden van geschikte locaties. ,,Het bestaande beleid probeert te eenzijdig te overtuigen met ruimtelijke argumenten", zegt wethouder Barry Jacobs. ,,Zo van: balkon aan de andere kant en het is opgelost.”

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom