Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het huidige Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom © Chris van Klinken / Pix4Profs

Regiogemeenten over ziekenhuislobby Bergen op Zoom: ‘Wij gaan niet mee in de stedenstrijd om het nieuwe Bravis’

PollBERGEN OP ZOOM - Locatie Zoomland langs de A4 bij Bergen op Zoom is een ’prima keuze’ voor nieuwbouw van het Bravis ziekenhuis, maar Woensdrecht en Steenbergen kunnen ook goed leven met een nieuw ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal. Tholen heeft wel een voorkeur voor Bergen op Zoom.

,,Woensdrecht gaat er niet met gestrekt been in. Wij doen niet mee aan een stedenstrijd om het nieuwe Bravis ziekenhuis”, zegt wethouder Lars van der Beek desgevraagd.

Steenbergen verklaart dat de regiogemeenten ‘solidair zijn met elkaar’, maar dat het voor de inwoners van Steenbergen feitelijk weinig verschil maakt of Bravis in Bergen op Zoom of in Roosendaal gaat bouwen. ,,Daar staan wij neutraal in”, aldus woordvoerster Angelique Harbers namens wethouder Koos Krook.

Poll

Waar moet het nieuwe Bravis ziekenhuis komen?

  • Op Zoomland bij Bergen op Zoom (57%)
  • Langs A58 bij Roosendaal (43%)
3785 stemmen
  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom