Volledig scherm
De reclamestickers aan de zijkanten van het pand aan de Bredasestraat moeten weg. Gebeurt dat niet binnen twee weken, dan riskeert de huurder een boete van 1.000 euro. © Wessel Poldermans

Reclamestickers Poolse supermarkt aan Bredasestraat in Bergen op Zoom moeten weg

BERGEN OP ZOOM - De Poolse supermarkt Grosik aan de Bredasestraat in Bergen op Zoom moet de in de ogen van de gemeente 'schreeuwerige reclamestickers' verwijderen. Als de eigenaar dat niet binnen twee weken doet, riskeert hij een boete van 1.000 euro.

De gemeentelijk welstandcommissie heeft geen goed woord over voor de bestickering. Volgens de commissie wordt die als 'ongewenst en opdringerig' ervaren.  Reden dat de reclamestickers aan de zijkanten van het pand moeten verwijderd worden.  

Rauw op ons dak

 Eigenaar Kamiar van de Poolse supermarkt is zich van geen kwaad bewust. ,,Wij hebben van bewoners nooit klachten gekregen. De brief van de gemeente kwam rauw op ons dak." 

Wel is er overleg geweest tussen de gemeente en huurder Kamiar. Wethouder Annette Stinenbosch: ,,We zijn er niet uitgekomen. Ons handhavingsbesluit met de dwangsom blijft staan."

 Toch is het de omgekeerde wereld, volgens Kamiar. ,,De gemeente moet zich een keer bezighouden met de leegstand in de stad. Dat lijkt mij veel belangrijker dan ons hiervoor straffen."

Bezwaar

 Bezwaar is aangetekend. Dit is door de gemeente van tafel geveegd. Met pijn in het hart gaat Kamiar de reclamebestickering hoe dan ook verwijderen. ,,We moeten wel. Een half jaar zitten we nog maar in het pand. Dan kunnen we een boete van 1.000 euro niet permitteren."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom