Volledig scherm
Archief BN DeStem

Rechter stopt knetterende ruzie dierenstichting Bergen op Zoom en ex-vrijwilliger

MIDDELBURG/BERGEN OP ZOOM - Laat elkaar met rust en post vooral niks meer op Facebook, want dat is een dodelijk middel. Dat is de boodschap die rechter Raaijmaakers-Rottier meegaf aan Jack Hagé van Stichting Dierennoodhulpdienst Bergen op Zoom en Astrid Vergeer, voormalig vrijwilliger bij deze stichting.

Vergeer spande een kort geding aan tegen de Dierennoodhulpdienst en dat diende donderdag in de rechtbank in Middelburg. Vergeer beschuldigt met name voorzitter Hagé van smaad en laster. Ze eist schadevergoeding en een rectificatie op Facebook waarbij haar naam in ere wordt gesteld.

Betaalde vakantie
De relatie tussen beide Bergenaren verslechterde nadat Vergeer afgelopen zomer weigerde op kosten van de Stichting Dierennoodhulpdienst op vakantie te gaan. "Dit geld is voor de dieren bedoeld, niet voor mij. Kennelijk was het bestuur hier niet van gediend, want ik kreeg vervolgens m'n ontslag", aldus Vergeer. Hagé ontkent dat de vakantie op kosten van de stichting is betaald. Er ontstaat vervolgens gedoe tussen haar en Hagé en zijn partner over het teruggeven van een fret en een hond.

Slechte zorg
Vergeer beschuldigt de voorzitter ervan niet goed voor de dieren te zorgen. Hagé op zijn beurt is het zat dat de stichting in een kwaad daglicht wordt gezet. Hij zette in september een verklaring op Facebook waarbij hij aangeeft het helemaal te hebben gehad met zijn voormalige vrijwilligster.

Aanslag?
Astrid Vergeer wordt niet bij naam genoemd, maar alleen 'A'. Ook suggereert hij op social media dat zij, haar vriend en een andere ex-vrijwilliger mogelijk iets te maken hebben met het lek steken van de banden van zijn auto.

Hagé: "Vergeer wilde wraak nemen vanwege haar ontslag. Ze maakt de stichting kapot. We hebben bijna geen inkomsten meer. Er gebeuren zulke bizarre dingen. Een paar weken geleden reed er zelfs een auto op me in. Ik kon net op tijd wegspringen en liep daarbij een gebroken neus op. Ik kan niet bewijzen wie het heeft gedaan, maar het heeft dramatische gevolgen voor mijn gezin en de stichting."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom