Volledig scherm
De haven van Dinteloord, aan de rand van het centrum, krijgt een facelift. De buurt is echter niet blij dat de parkeervakken langs de Havenweg verdwijnen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Rechter beslist: werkzaamheden Dinteloordse haven worden niet stilgelegd

BREDA/DINTELOORD - De werkzaamheden aan de Dinteloordse haven mogen gewoon doorgaan. Dat heeft de rechter in Breda beslist. Buurtbewoners wilden namelijk dat de aannemer de werkzaamheden zou pauzeren tot hun inhoudelijke bezwaren zijn behandeld.

Buurtbewoners hebben namelijk bezwaar ingediend tegen de plannen van de gemeente. Zij stellen dat de haven onveiliger wordt door de werkzaamheden en dat er een stuk minder parkeerplaatsen komen. Deze bezwaren worden op 11 september behandeld in de bezwaarschriftencommissie.

Aannemer mag gewoon doorgaan

Omdat de gemeente wel van start is gegaan met de werkzaamheden voor de bezwaren behandeld zijn, zijn de omwonenden naar de rechter gestapt. Die oordeelde gisteren dat de aannemer toch gewoon door mag gaan met de werkzaamheden, laat een woordvoerder weten.

De gemeente geeft aan dat ze de buurtbewoners juist wel betrokken heeft bij het ontwerp van de haven. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden half oktober klaar. De vernieuwde haven moet meer ruimte voor recreanten en toeristen bieden. Zo komt er onder andere meer ruimte om te wandelen langs het water. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom