Volledig scherm
Klaas Otto © anp

Rechtbank: Klaas Otto blijft vastzitten in gevangenis

BREDA - In de rechtbank in Breda is vrijdag een regiezitting in de zaak tegen Klaas Otto. De oprichter van motorclub No Surrender wordt verdacht van brandstichting, witwassen en afpersing. De verdachte uit Bergen op Zoom werd in juni van dit jaar aangehouden.

Tijdens een eerdere regiezitting, op 13 oktober van dit jaar, werd besloten dat Otto vast blijft zitten. De aanklagers wisten de vrijlating destijds te voorkomen met een waarschuwing voor sociale onrust.

Zoals de officier van justitie in oktober vertelde, zijn getuigen doodsbenauwd voor ‘beroepscrimineel’ Otto. Ze legde uit dat de politie moeite heeft om bewijs te verzamelen omdat niemand durft te verklaren.

Vrijdag werd tijdens een tumultueuze zitting in eerste instantie wederom verzocht hem vrij te laten, maar de rechter wees dat verzoek dus af.

  1. Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    Halsterse Christel Verbogt (20) is het gezicht van landelijke campagne voor gehandicapte kinderen

    HALSTEREN - De Halsterse Christel Verbogt (20) weet hoe het voelt: vanwege ziekte en een beperking niet volwaardig mee kunnen doen op school. Niet omdat ze er niet toe in staat was, maar omdat er letterlijk en figuurlijk drempels werden opgeworpen. Bovendien worden mensen in een rolstoel dikwijls niet voor vol aangezien, ervaart Christel die onder meer lijdt aan een aangeboren bindweefselziekte en maagverlamming.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom