Volledig scherm
© Dennis Branko

Rapper Dio treedt op bij PopMonument Junior in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De rapper Dio, bekend van onder meer de hit Tijdmachine, komt op zaterdag 14 september naar de Kleine Binnenplaats van het Markiezenhof voor Pop­Monument Junior.

De regionale bluesrockband Mindblow en Bergse DJ IZZABELLE ­maken de affiche af voor het op jongeren gefocuste evenement.

Met het PopMonument Festival wil de organisatie niet alleen focussen op volwassenen; ook jongere muziekliefhebbers moeten zich er kunnen vermaken. Daarom is er dit jaar weer PopMonument Junior in het Markiezenhof. Van 12.30 tot 17.00 is er livemuziek op de Kleine Binnenplaats en zijn er creatieve circusworkshops op de Grote Binnenplaats. PopMonument Junior is gratis toegankelijk.

Quote

Dio's hoogste notering in de Top 40 was met het nummer Stuk, waar ook The Party­squad, Sef, Sjaak en Reverse aan meewerkten

Van de aangekondigde line-up is rapper Dio het bekendst, voornamelijk vanwege raphits eind vorig decennium. Zijn hoogste notering in de Top 40 haalde hij met het nummer Stuk, waar ook The Party­squad, Sef, Sjaak en Reverse aan meewerkten. Dat nummer haalde de zesde plaats. Zijn stem is ook te horen op de hits Dom, lomp & famous en Tijdmachine.

Regio

De andere twee artiesten op het affiche zijn iets minder bekend, maar wel een stuk regionaler. Mindblow bestaat uit drie tieners die elkaar ontmoetten bij de T-Sessies van Gebouw-T. Met die sessies wil het poppodium nieuwe muzikanten een podium geven. Drummer Herman Bierhuizen ondersteunt de bluesrockers.

Ook de derde act is een jongere. De 15-jarige DJ Izzabelle uit Bergen op Zoom draaide al in voorprogramma’s van onder meer Ronnie Flex en JeBroer. Deze dj produceert zelf ook muziek, in het genre EDM en Urban.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom