De forse gevelreclame van de Zeeman in Bergen op Zoom zorgde in het verleden al voor irritaties, aldus raadslid Gertjan Huismans van de Fractie Punt. Hij stelt dat het nieuwe collegeplan voor reclamebelasting tot ongeremde groei van reclames zou leiden. Alle raadsfracties willen dat B en W snel met een ander voorstel komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De forse gevelreclame van de Zeeman in Bergen op Zoom zorgde in het verleden al voor irritaties, aldus raadslid Gertjan Huismans van de Fractie Punt. Hij stelt dat het nieuwe collegeplan voor reclamebelasting tot ongeremde groei van reclames zou leiden. Alle raadsfracties willen dat B en W snel met een ander voorstel komen. © archieffoto Dick De Boer

Rammelend plan reclamebelasting moet over, huiswerk voor Bergs college

BERGEN OP ZOOM - De nieuwe manier van reclamebelasting heffen die het Bergse college wilde invoeren rammelt zodanig dat de raad het plan donderdag van tafel veegde. Wethouder Annette Stinenbosch kreeg huiswerk: dinsdag moet er een andere verordening liggen, gekoppeld aan de onroerendezaakbelasting (OZB).

 1. Ondernemers moeten de binnenstad zelf redden, Bergen op Zoom stelt geen oplossingen meer voor
  PREMIUM

  Onderne­mers moeten de binnenstad zelf redden, Bergen op Zoom stelt geen oplossin­gen meer voor

  BERGEN OP ZOOM - De gemeente gaat de problemen van de binnenstad van Bergen op Zoom niet oplossen. Dat zullen de winkeliers en ondernemers toch echt zelf moeten doen. Dat zegt wethouder Jeroen de Lange van Economische zaken. ,,De enige rol die wij hier als gemeente in hebben, is dat we kunnen faciliteren. En ondersteunen. Maar de creatieve ideeën, de oplossingen, zullen toch echt van de ondernemers moeten komen.”
 2. Bergen op Zoom int 5 miljoen voor grondverkoop aan provincie: ‘Schuldenlast neemt af, dat is opsteker’
  PREMIUM

  Bergen op Zoom int 5 miljoen voor grondver­koop aan provincie: ‘Schulden­last neemt af, dat is opsteker’

  BERGEN OP ZOOM - De provincie Noord-Brabant koopt voor 4,8 miljoen bijna 4,5 hectare grond van de gemeente op bedrijventerrein Theodorushaven. De grond wordt verhuurd aan insectenfabriek Protix die er op termijn een tweede fabriek wil bouwen. Met de verkoop neemt de enorme schuldenlast van Bergen op Zoom af met bijna vijf miljoen. ,,Een enorme opsteker ", zegt wethouder Petra Koenders.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom