Volledig scherm
De Raad van State oordeelt dat een loods in Steenbergen terecht een half jaar is gesloten vanwege de vondst van hennepstekken. © anp

Raad van State: Steenbergse loods terecht gesloten vanwege hennep

DEN HAAG/STEENBERGEN - De burgemeester van Steenbergen heeft terecht een bedrijfsloods aan de Gibsonstraat voor zes maanden gesloten vanwege de vondst van drie dozen met 110 hennepstekken. Dit besliste de Raad van State deze week waar de eigenaar van het gebouw vorige maand in hoger beroep ging.

Adri Klinkenberg

De eigenaar van de loods, die niets met de drugs te maken had, zegt dat de dozen maar heel even in de loods hebben gestaan. Ze waren van een voormalige huurder die de sleutel nog in zijn bezit had. Deze man kwam nog wat spullen halen en om plaats te maken in zijn auto zou hij de dozen met de gevoelige inhoud heel even binnen hebben gezet. De voormalige huurder werd echter op zijn tocht naar de Gibsonstraat stiekem gevolgd door de politie. Die haalde de hennep uit de loods en meldde het incident bij de gemeente. Op grond van het Damoclesbeleid liet de burgemeester de loods voor zes maanden verzegelen.

De Raad van State vindt het verhaal van de eigenaar dat de hennep maar even binnen is geweest niet aannemelijk. Hoe het dan wel zit is niet duidelijk. Feit is wel, aldus de Raad van State, dat een flinke handelshoeveelheid is aangetroffen. Dat rechtvaardigt het tijdelijke sluitingsbevel, vindt de hoogste bestuursrechtbank.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom