Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Raad van State eens met nieuwe centrumbrug Welberg

DEN HAAG/WELBERG – De Raad van State heeft woensdag alle bezwaren tegen een nieuwe brug in het centrum van Welberg verworpen.

De Raad is het niet eens met de tegenstanders dat de aanleg van de brug niet nodig is en geen meerwaarde voor de verkeersveiligheid in het dorp oplevert. In de huidige situatie moeten zowel fietsers als automobilisten gebruik maken van smalle straatjes en onoverzichtelijke bochten. 

Verkeersveiligheid

Met de aanleg van de nieuwe, bredere brug kan de gemeente Steenbergen het fiets- van het autoverkeer scheiden. Dat komt de verkeersveiligheid van vooral de leerlingen van de Pius X basisschool ten goede, aldus het hoogste bestuursrechtscollege. Met de aanleg van de nieuwe brug wil de gemeente het centrum van het dorp leefbaarder en verkeersveiliger maken. Het nieuwe bruggenplan is mede ingegeven door het plan om 24 woningen op het voormalige voetbalveld van Welberg te bouwen.

Koplampen

Volgens tegenstanders zou het scheiden van langzaam- en autoverkeer voor de verkeersveiligheid niet nodig zijn. De gemeente vindt dat wel nodig omdat er in het verleden een aantal ongelukken met fietsers zouden hebben plaats gevonden. De Raad merkt verder op dat de bezwaarmakers wel meer last kunnen krijgen van koplampen die in hun woning schijnen, maar dat is geen reden om het bruggenplan dan maar te schrappen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom