Volledig scherm
PREMIUM
Van der Valk wil een groot nieuw hotel bouwen aan de rand van Bergen op Zoom, bij snelwegknooppunt A4/A58 met onder meer fastfoodrestaurants erbij. De Raad van State legt die ontwikkeling voorlopig stil wegens twijfels over mogelijke natuurschade. © archief BN DeStem

Raad van State blokkeert hotelplan Bergsche Poort bij A4 wegens zorg om natuurschade

DEN HAAG/BERGEN OP ZOOM – De Raad van State heeft het plan voor een groot hotel met fastfoodrestaurants en tankstation langs de A4 bij Bergen op Zoom vandaag met een spoeduitspraak geblokkeerd.

De Raad twijfelt er sterk aan of de gemeente in het kader van het bestemmingsplan Poortgebied Bergsche Heide, wel voldoende onderzoek heeft gedaan naar de nadelige effecten van het project voor de natuur op de zwaar beschermde Brabantse Wal. Dat natuurgebied staat door de vele veehouderijen in de omgeving al flink onder druk door de ammoniak(stikstof)uitstoot. Afgesproken was dat er geen milligram verzurende stikstofuitstoot meer bij kan. 

  1. Geweld tegen zorgverleners in West-Brabant stijgt gestaag: ’Mensen zijn ongeduldiger geworden’
    PREMIUM

    Geweld tegen zorgverle­ners in West-Bra­bant stijgt gestaag: ’Mensen zijn ongeduldi­ger geworden’

    BERGEN OP ZOOM - Patiënten die een grote mond op zetten of zelfs fysiek geweld gebruiken. Medewerkers op huisartsenposten, in ziekenhuizen en bij andere zorginstellingen zijn steeds vaker doelwit van agressie. ,,Mensen hebben minder geduld. Maar ook de hulpvragen zijn complexer geworden”, legt bestuurder Jan Verbaal van Huisartsenpost West-Brabant de vinger op de zere plek.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom