Volledig scherm
Gemeentehuis Tholen. © Archief Willem Staat

PVV: burgercommissieleden Tholen zijn vreemde eend in de bijt

THOLEN - Burgercommissieleden op Tholen vormen een vreemde eend in de bijt ten opzichte van raadsleden omdat ze geen eed of belofte hoeven af te leggen. Dat moet veranderen, vindt de PVV-fractie op het eiland.

De partij vindt het 'niet meer dan logisch' dat burgercommissieleden ook de eed of belofte afleggen. Naar buiten toe hebben ze dezelfde positie als een raadslid, staat in het initiatiefvoorstel dat de nieuwbakken fractie op Tholen donderdag indient tijdens de raadsvergadering: 'Gelijke monniken, gelijke kappen'.

In de huidige situatie is het zo dat commissieleden na hun benoeming wel een verklaring moeten tekenen. ,,In Provinciale Staten, maar ook bij vele andere gemeenteraden, is het gebruikelijk dat de burgercommissieleden de eed of belofte afleggen. Daarmee wordt de positie in de commissie gelijkgetrokken met die van een raadslid'', verklaart PVV-voorman Vincent Bosch.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom