Volledig scherm
Suzana Jovanovic, uit Putte, finalist in Project Rembrandt. © vrij

Puttese Suzana werkt nog steeds aan portret Rembrandt

PUTTE - En toen waren er nog acht… De 44-jarige Suzana Jovanovic uit Putte maakt nog steeds kans om de beste amateurkunstschilder van Nederland te worden in de televisieserie Project Rembrandt.

,,Ik ben zo blij dat ik er na die derde aflevering nog in zit. Gelukkig vond de jury dat ik tijdens het Project Rembrandt steeds beter werd, dat ik groeide. Daar heb ik ook van genoten, ook van het portret- en naaktschilderen.”

Toch kreeg Suzana bestwat kritiek in de uitzending van zondagavond – vorig jaar herfst al opgenomen. Bij de eerste opdracht, het portret in houtskool en potlood, was het hoofd te klein, het lijf te groot en stonden de benen niet goed. En haar naaktmodel van de tweede opdracht had volgens de vakjury weer een te groot hoofd. Presentator Annechien Steenhuizen recapituleerde dat het geslachtdeel niet geheel goed uit de verf was gekomen. Want gastjurylid Heleen van Roijen – schrijfster en naar eigen zeggen kenner van naakt – vond dat de piemel ‘echt héél scheef zit’. In haar beoordeling ‘net een deurklink’.

Desalniettemin bleef de Putse supermarktmedewerker Suzana Jovanovic stevig overeind en kreeg zij alle lof toegezwaaid voor haar progressie met penseel. Volgende week is ze weer te zien, als ze een groepsportret moet maken en in de Amsterdamse winterkou de haven in mag. ,,Ook daar heb ik van genoten.”  

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom