Volledig scherm
© thinkstock

Protest mag wel wat origineler

geef uw meningWaar ontevredenheid heerst, volgen protesten. Dat zien we momenteel ook terug in eigen land. Boeren zijn woedend omdat ze alle schuld krijgen van de klimaatproblemen, scholieren willen aandacht voor hun toekomst en klimaatactivisten vinden dat er veel te weinig gebeurt om de klimaatproblemen echt aan te pakken. 

Vaak worden wegen bezet om aandacht te vragen voor een kwestie, maar is dat de manier om aandacht te generen en brede steun te krijgen? Mag het niet wat origineler?

Met duizenden tractoren vanuit het hele land togen boeren begin deze maand tergend traag over de snelwegen richting Den Haag. Het leverde de langste files ooit in Nederland op. Klimaatactivisten zijn in Amsterdam al dagen in de weer om wegen en kruispunten te blokkeren. 

Quote

Zijn er geen originele­re manieren te bedenken om een punt te maken?

Voor beperkte tijd, maar toch. Weer is de verkeersdeelnemer degene die last heeft van het protest. Waarom wordt er bij protesten vaak voor gekozen deelnemers aan het verkeer te duperen? Is het om aandacht voor een kwestie te vragen per se nodig dat anderen last van een protestactie ervaren? Zijn er geen originelere manieren te bedenken om een punt te maken? Steeds voor dezelfde methode kiezen, leidt uiteindelijk wellicht enkel tot irritatie.

Wat vindt u?

Wie ontevreden is, mag zijn stem laten horen, maar wat is in uw ogen een goede vorm van protest? En wat vind u van de manier waarop vandaag de dag wordt geprotesteerd? Stuur uw mening (max. 200 woorden) incl. voor- en achternaam en woonplaats naar: meningen@bndestem.nl. Volgende week leest u een greep uit de inzendingen.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom