Borden als kunstwerk. Kunstenaars van SynapsZ gaan samen met tientallen vrijwilligers en bezoekers die borden op het grasveld leggen.
Volledig scherm
Borden als kunstwerk. Kunstenaars van SynapsZ gaan samen met tientallen vrijwilligers en bezoekers die borden op het grasveld leggen. © Jan van de Kasteele

ProefWei speelt met 4000 borden

BERGEN OP ZOOM - Ruim vierduizend borden. Allemaal wit. Zes pallets. Ruim 2800 kilo. Geleend van Boels. Dat is het materiaal waarmee kunstenaarscollectief SynapsZ uit Bergen op Zoom tijdens het culinaire festival ProefMei uitpakt op het Wilhelminaveld. Speciaal bedacht vanwege het tienjarig bestaan van het culinaire festival ProefMei.

 1. Pater Piet Muhren moest zijn verzetswerk met de dood bekopen: ‘Vader stond huilend aan het aanrecht’
  PREMIUM

  Pater Piet Muhren moest zijn verzets­werk met de dood bekopen: ‘Vader stond huilend aan het aanrecht’

  BERGEN OP ZOOM - Het is heel vroeg in de ochtend van de 18e maart 1943, wanneer Duitse soldaten de abdij van Val Dieu in Aubel (B) omsingelen: de Geheime Feldpolizei is op zoek naar pater Hugo en pater Stephanus. Ze worden verdacht van spionage en moeten mee voor verhoor. Uiteindelijk worden ze 9 oktober nabij Utrecht gefusilleerd, na maanden van gevangenschap, samen met zeven andere verzetsstrijders.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Bierbrouwen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwerij te hebben'
  Play

  Bierbrou­wen in Brabant: 'Het is heel mooi om hier een bierbrouwe­rij te hebben'

 2. Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpootjes: 'Het is luguber'
  Play

  Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpoot­jes: 'Het is luguber'