Problemen jeugdwerk, Huijbergen schrikt van noodkreet

HUIJBERGEN - Huijbergen is geschrokken van de problemen bij de Stichting Jeugdwerk Huijbergen (SJH). SJH die in Huijbergen al 47 jaar jeugdactiviteiten organiseert zoals judo, kooklessen, filmavonden gym en knutsellessen heeft een tekort aan vrijwilligers. De Huijbergse jeugd neemt volop deel aan de activiteiten van SJH, maar als er geen nieuwe vrijwilligers komen dan is de SJH genoodzaakt om een groot aantal activiteiten te schrappen waardoor er alleen maar judo overblijft. 

De Woensdrechtse wethouder Lars van de Beek is geschrokken van de noodkreet van SJH. "Deze stichting is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de jeugd in Huijbergen", vindt Van der Beek. "Als gemeente waarderen we hun inzet door een jaarlijkse subsidie." Hij doet een oproep aan de ouders van de kinderen die deelnemen aan de activiteiten van SJH om de handen uit de mouwen te steken. "Maar als er geen nieuwe vrijwilligers komen dan houdt het op", sombert hij. 

De Dorpscoöperatie Huijbergen (DCH), die zich bezighoudt met welzijn en leefbaarheid in het dorp is geschrokken van de problemen bij SJH. "We hebben deze week vergadering en SJH staat bovenaan de agenda", zegt DCH voorzitter Ad Hectors. "We gaan bespreken wat we kunnen doen om het ruime activiteitenaanbod van SJH te behouden". 

Ook bij de vergadering van het Dorpsplatform Huijbergen (DPH) staat de SJH deze week op de agenda. "We gaan zo spoedig mogelijk met het bestuur van SJH in gesprek om te kijken of we gezamenlijk een oplossing kunnen vinden", vertelt DPH lid Jan van de Velde.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom