Volledig scherm
Prijsdansen op de kermis van Nieuw-Vossemeer. © Tonny Presser © 2017

Prijsdansen op kermis Nieuw-Vossemeer, met glas bier tussen de tanden en pionnen aan het plafond

NIEUW-VOSSEMEER - Kermis in Nieuw-Vossemeer, dat betekent traditiegetrouw prijsdansen op de maandag, tot diep in de avond. 

Café Voorwaarts is deze maandag net als andere jaren afgeladen vol; achterin dansen een paar paartjes tot ze erbij neervallen. Moesten de deelnemers vroeger om de pionnen heen dansen, nu hangen die aan het plafond. Dat is wel zo makkelijk.

De traditie schijnt niet zonder bier te kunnen. Vooral een bierglas tussen de tanden schijnt wonderen te doen.  Wie denkt dat dit zomaar een eenvoudig staaltje volksvermaak is, vergist zich deerlijk. 

We hebben het hier wel over volwaardig onderdeel van de Nationale Inventaris van het Immaterieel Erfgoed in Nederland. 

  1. Stormbaan bij SC Kruisland geopend: Tokkelend naar een goddelijk lichaam
    Video

    Stormbaan bij SC Kruisland geopend: Tokkelend naar een goddelijk lichaam

    Met supporters als Cees den Ridder kan elke vereniging in zijn nopjes zijn. De Roosendaler onthulde maandag met zijn vrouw Yvonne een wel heel mooi cadeau voor het terrein van SC Kruisland: een stormbaan. ,,Wij geloven in jonge mensen'', zegt Den Ridder. De fraaie houten stormbaan met alles erop en eraan is maandagmiddag feestelijk onthuld en vanaf nu te gebruiken door scholen en verenigingen in Kruisland en natuurlijk ook door de leden van SC Kruisland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom