Volledig scherm
Eén van de twee dumpingen van hennepafval, die maandagochtend zijn ontdekt. © Erik de Jonge

Potgrond, geknipte plantresten en plastic rommel: twee flinke hennepdumpingen in natuurgebied bij Steenbergen

STEENBERGEN - In het natuurgebied rondom landgoed Oudland bij Steenbergen zijn maandag twee bergen met hennepafval gevonden. Het gaat om twee dumpingen van meer dan honderd en meer dan vijftig vuilniszakken. 

Het lijkt erop dat het gaat om twee dumpingen van dezelfde kwekerij, denkt boswachter Erik de Jonge. In de zakken vond hij potgrond, plantresten waarvan de toppen zijn afgeknipt, plastic rommel en wat afval van de kwekers, als handschoenen en een leeg pak koffie. 

De twee hopen lagen ongeveer een kilometer uit elkaar. Beide dumpingen zijn waarschijnlijk vannacht gedaan. Pas in de loop van de dag zijn ze ontdekt. Een opsporingsambtenaar van de gemeente gaat bekijken hoe het afval kan worden afgevoerd. Mocht er in de vuilniszakken iets zitten dat naar de kwekers of dumpers leidt, wordt ook de politie erbij gehaald. 

Het zijn overigens niet de enige afvaldumpingen waar De Jonge maandagochtend mee in de weer is. Wat dichter bij Bergen op Zoom, in hetzelfde natuurgebied, werden eerder op de dag drie hopen huisraad gevonden. ,,Dat gebeurt vaker in het weekend‘’, zegt de balende boswachter. ,,En zeker in deze donkere maanden.‘’ 

Volledig scherm
Eén van de drie hopen huisraad waarmee De Jonge maandagochtend werd geconfronteerd. © Erik de Jonge

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom