Novastar.
Volledig scherm
Novastar. © Serge Leblon

PopMonument haalt topmuzikanten naar Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bazart, Novastar, MEROL. Dat zijn slechts drie van de geloste namen waarmee de organisatie van PopMonument Bergen op Zoom op de kaart wil zetten.

Popmuziek op monumentale locaties. Het mes snijdt aan twee kanten. Verspreid over ruim twintig erfgoedlocaties in de stad valt er in het weekend van 13 en 14 september van meer dan veertig optredens te genieten.

Originele toppers

Bazart.
Volledig scherm
Bazart. © Bazart

Er wordt door de programmeurs op zoek gegaan naar zowel originele toppers die eigentijdse kwaliteit waarborgen en talenten met een eigen gezicht waarvan verwacht wordt dat ze stappen gaan maken. Los van hypes, en met respect voor- en versterkt door de bijzondere plek of omstandigheid waar ze geprogrammeerd staan.

Optredens op plaatsen met een bijzonder verhaal, zoals uiteraard de in monumentale panden gevestigde podia De Maagd en Gebouw-T, maar ook plekken als de Synagoge, de Hofzaal van Het Markiezenhof, de Gevangenpoort en het Oude Stadhuis.

Nieuw tijdens deze vijfde editie is dat er op vrijdagavond 13 september al wordt afgetrapt met een openingsconcert van de legendarische Amerikaanse poprockband Magnapop. De band van songschrijfsters Linda Hopper (zang) en Ruthie Morris (gitaar) maakte rond 1990 furore met hun altijd felle optredens en door Michael Stipe (R.E.M.) geproduceerde albums. 

Intiem optreden

Quote

Bijzonder dat Bazart nu voor een veel ‘intiemer’ optreden naar Bergen op Zoom komt

Joep Gudde, coördinator Marketing & Communicatie

Joep Gudde, coördinator Marketing & Communicatie, vertelt ook bijzonder blij te zijn dat de programmeurs dit jaar Bazart als hoofdact voor de zaterdagavond hebben weten te boeken. ,,Die band staat dit jaar op Pinkpop en verkocht eerder in hun eigen land al met gemak het Antwerpse Sportpaleis uit. Daarom is het bijzonder te noemen dat ze nu voor een veel ‘intiemer’ optreden naar Bergen op Zoom komen.”

Als opener op zaterdag 14 september fungeert Nederbelg Novastar in De Maagd. Hij staat na zijn debuutalbum met de hit Wrong al twintig jaar aan de top, maar leverde in 2018 met het in Engeland opgenomen album In The Cold Light Of Monday een nieuw hoogtepunt aan zijn oeuvre toe.

Feministische hits

 Andere namen die bevestigd zijn Kel Assouf, Mozes and the Firstborn, dirk., Ian Siegal, Crayon Sun, Love Couple, Harker en de controversiële, oorspronkelijk uit de kleinkunst afkomstige popzangeres MEROL. Zij zorgde voor veel ophef met haar hits Lekker Met De Meiden en Hou Je Bek En Bef Me. Voordat ze het goed en wel besefte werd ze dankzij die liedjes het symbool voor een nieuw soort feminisme.

PopMonument: 13 en 14 september op diverse locaties in Bergen op Zoom. Info/tickets: www.popmonument.nl.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom