Volledig scherm
Vanavond ging het pop-uprestaurant Wild&Wijn op 't Ravelijn van start. Op het oude fort kunnen mensen genieten in het restaurant dat daar is opgebouwd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Pop-up Wild en Wijn meteen een groot succes in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een bourgondische maaltijd op een historische locatie. Meer hoef je een Bergenaar niet voor te schotelen. Pop-up restaurant Wild & Wijn op ‘t Ravelijn heeft alle ingrediënten in huis voor een groot succes, blijkt op de eerste avond.

Met nog een paar stoelen onbezet is het restaurant vrijwel uitverkocht. ,,We mogen niet ontevreden zijn”, zegt organisator Frenk Theuns. ,,Vanavond verwacht ik dat de teller uitkomt op 250 tot 270 gasten. Dat is niet slecht voor een eerste avond. Bergenaren zijn toch een beetje kat uit de boom kijkers.”

Theuns organiseert het pop-up restaurant samen met René en Astrid Vermeulen van restaurant het Spuihuis in Bergen op Zoom, hetzelfde team dat achter het aspergerestaurant in Wouw zit. Dezelfde tent ook. Al is tent een beetje misplaatst. Het is een enorme glazen huis, vanbinnen uit hout opgetrokken, dat moet zorgen voor een middeleeuwse sfeer. Een knipoog naar het verleden.

Unieke locatie

Bergenaar Pieter Piessens heeft net een wild zwijn achter de kiezen. ,,Heerlijk gegeten. Echt een aanrader. En een aanwinst voor Bergen. Van mij mogen ze die tent hier nog wel even laten staan. Dan komen we graag nog eens terug. Het Ravelijn is een unieke locatie, met volop potentie, waar veel te weinig mee wordt gedaan.”

Voor Theuns destijds reden waarom hij voor het Ravelijn koos. ,,Veel Bergenaren hebben het nog altijd niet vanbinnen gezien. De komende vier weken kun je nog altijd een rondleiding boeken bij SBM en nadien samen tafelen.” In totaal heeft Theuns nu 6.000 reserveringen staan. ,, Met minder dan 4.000 kom je niet uit. Als we tussen 6 en 7 duizend gasten kunnen ontvangen ben ik tevreden.”

Het pop-up restaurant blijft tot eind van de maand open. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom