Volledig scherm
Met loeiende sirenes komt Burgemeester Steven Adriaansen in een brandweerwagen aangereden en verricht de openingshandeling door een deur met alarm te openen. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Pop up store over brandpreventie geopend in oude Rabobank Putte

PUTTE - Voorkomen is beter dan genezen. Dat is de doestelling van de pop up store die voor enkele weken is gevestigd in het voormalige Rabobankgebouw aan de Antwerpsestraat in Putte. 

Donderdagmiddag werd de pop up store officieel geopend door de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen. In het gebouw krijgen de bezoekers informatie over brandpreventie en het werk van de brandweer. 

Jos Loos van de Brandweer Midden en West Brabant gaf een rondleiding door het gebouw. Er is ondermeer een tienerkamer ingericht. "Een laptop die op bed ligt, veroorzaakt warmte en kan brand veroorzaken', vertelde Loos. Ook waarschuwde hij voor de wasdroger waar heel veel woningbranden door ontstaan. "Regelmatig het pluizenfilter schoonmaken", was zijn tip. 

Rookmelder

Volledig scherm
Burgemeester Steven Adriaansen probeert de 3D bril uit in een speciaal ingerichte kinderkamer. © Chris van Klinken / Pix4Profs

En dan is er ook nog veel foldermateriaal en informatieve video's. Na een rondje door de pop-up store kunnen de bezoekers een vragenlijst invullen over brandpreventie. "Wie alle vragen goed heeft beantwoord, krijgt een rookmelder mee naar huis", zegt Loos. Adriaansen zag dat net anders. "Eigenlijk zouden de bezoekers die weinig vragen goed hebben een rookmelder moeten krijgen want bij hen is het gevaar van brand het grootst".

Adriaansen weet dat er dit jaar 12 woningbranden in zijn gemeente hebben plaatsgevonden. "De meeste van die branden hadden voorkomen kunnen worden door goede preventie". De pop up store is een initiatief van de brandweer Midden een West Brabant en doet verschillende gemeentes aan. De pop up store is van 12 tot en met 14 en van 19 tot en met 21 oktober geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeer grote brand bij gasbedrijf in Bergen op Zoom onder controle, drie lichtgewonden
    Video + update

    Zeer grote brand bij gasbedrijf in Bergen op Zoom onder controle, drie lichtgewon­den

    BERGEN OP ZOOM - De zeer grote brand die vrijdagmiddag rond 17.00 uur uitbrak bij gasleverancier Voets Yellow Gas aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom, is onder controle. De brandweer heeft even na 19.00 uur het sein 'brand meester' gegeven. Bij de brand zijn drie personen lichtgewond geraakt, waaronder de eigenaar van het gasbedrijf. Het pand heeft veel schade opgelopen door de brand.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom