Poolse vrouwen in Bergen op Zoom weten van wanten: ’Mijn toekomst ligt in Nederland’

VideoBERGEN OP ZOOM - We zitten amper of Sylwia Straczynska (42) maakt al excuses voor haar gebrekkige Nederlands. Totaal overbodig. De Poolse kapster en moeder van drie uit Steenbergen praat vlot en is zichtbaar in haar element. Als jong meisje wilde Sylwia al het kappersvak in. Missie geslaagd. Sinds een paar maanden staat de Poolse haar mannetje in salon Infinity in het stadshart van Bergen op Zoom.

Over mannen gesproken. In de tien jaar dat Sylwia in Steenbergen woont, leerde ze Kamier Saleh kennen. Beroep van deze Irakese Koerd? Herenkapper. Toeval bestaat niet. De twee werden verliefd, kregen een zoontje en knippen en krullen inmiddels wat af met z’n tweeën. Saleh runt twee salons in Steenbergen en Bergen op Zoom. Hij doet de mannen, zij vooral de vrouwen. ,,De meeste klanten hier in Bergen op Zoom zijn Pools. Vooral via Facebook weten mensen ons te vinden. Maar ik wil heel graag meer Nederlanders in mijn stoel.”

  1. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
    Geef uw mening

    Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

    Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom