Volledig scherm
Illegaal vuurwerk gevonden in Bergen op Zoom. © Wijkagenten Bergen op Zoom

Politie vindt in Bergen op Zoom 10 kilo illegaal vuurwerk: ‘Genoeg om de muren er uit te blazen’

updateBERGEN OP ZOOM - ‘Mortiergranaten en cobra's: genoeg om de muren er uit te blazen'. De politie heeft donderdag in een kelderbox van een flat in de buurt van de Mozartlaan in Bergen op Zoom een aantal tassen met illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De politie deed de vondst  naar aanleiding van tips van diverse buurtbewoners en klachten over geluidsoverlast van knalvuurwerk. De flatbewoner in wiens kelder het spul is gevonden, heeft intussen een proces-verbaal gekregen en moet nog gehoord worden. 

In totaal is er 10 kilo zwaar (illegaal) vuurwerk in beslag genomen, dat deels uit Polen afkomstig is. Dat zal worden vernietigd. 

Een buurtbewoner die de hond uitlaat, bevestigt dat er veel geknald wordt in de buurt. Hij vindt het ‘niet safe’’om tien kilo vuurwerk in de kelder op te slaan, maar zegt persoonlijk niet bang te zijn. 

Volledig scherm
De politie en woningcorporatie Stadlander zijn donderdagmiddag ter plaatse bij de flatblokken waar het vuurwerk werd gevonden. Op de foto wijkagent Bouke Bakker. © Florence Imandt

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom